Рейтинг@Mail.ru
5 vēsturiski fakti par sporta derībām - 29 Июня 2022 - Блог - Podrobnosti.lv
26 Апреля 2024
3:25 AM
Последние комментарии
5 vēsturiski fakti par sporta derībām

Bērni, kas dzimuši pēc 2000. gada, visticamāk, nekad nesapratīs sporta spēlmaņu cīņu pēdējo gadsimtu laikā. Lai gan mūsdienās azartspēles internetā sporta kultūrā ir kļuvušas par visur klātesošu parādību, pateicoties vairākiem TV raidījumiem, slaveniem podkāstiem un reklāmas stendiem gar starpštatu ceļiem, tās ne vienmēr bija tik atklātas.

Kā lielākā daļa ir sagaidījuši, ja uzņēmums darbojas nelegāli, valdība vēlas to aizliegt. Līdzīgi kā 20. gadsimta 20. gados ar alkoholu, likumdevēji šobrīd ir sapratuši, ka izdevīgāk ir padarīt to legālu.

Šajā rakstā tiks aplūkoti 5 vēsturiski fakti par azartspēlēm un izskaidrota to nozīme, lai nonāktu tur, kur mēs esam šodien.

1 - Viss sākās ar zirgiem

Azartspēles ir pastāvējušas jau tūkstošiem gadu, taču galvenokārt tās netika iekļautas sporta sacensībās, jo baidījās, ka tās ar alkatību sabojās sporta sacensību raksturu. Tā kā mūsdienās uz spēles likts tik daudz naudas, ir pārsteidzoši - labā nozīmē -, ka lielākoties ir izdevies izvairīties no šī konflikta.

Pirmās sporta derības radās Senajā Romā

Vēsturnieki stāsta, ka derības bieži tika slēgtas par ratiņu sacīkstēm vai gladiatoru cīņām. Taču likmes varēja slēgt tikai Romas pilsētā. Kā tas būtu noticis tūkstošiem gadu pēc tam, var iedomāties, ka nauda mainījās arī ārpus tiesiskā regulējuma.

Sporta derības, kā mēs tās pazīstam šodien, parādījās tikai gandrīz 2000 gadus vēlāk. Popularitāti ieguvušas 18. gadsimta sākumā, derības uz zirgiem sāka augt, kad sacīkstēs sāka piedalīties vairāk nekā divi zirgi vienlaikus.

Līdz 19. gadsimta beigām tādas valstis kā ASV, Jaunzēlande un Kanāda bija izstrādājušas likumus, lai valdītu šajā topošajā noziedzības nozarē. Pēc tam aptuveni 100 gadus likumības jomā tika panākts ļoti neliels progress. Taču tas viss mainījās, kad parādījās internets.

2 - Internets visu izmainīja

Viens no šķēršļiem, kas traucē veikt derības, ir loģistikas process. Jums ir jāatrod kāds, kas ir gatavs pieņemt jūsu likmi, savlaicīgi samaksāt utt. Lai gan to, protams, varēja izdarīt, tas prasīja diezgan daudz darba no likmju veicēja puses - vismaz tik daudz, lai atturētu no tā plašā mērogā.

Tas viss mainījās, kad 90. gadu vidū un beigās internets kļuva par pastāvīgu kultūras sastāvdaļu. Tagad ikviens varēja sazināties visā valstī vai pat visā pasaulē reāllaikā. Tas būtiski ietekmēja arī azartspēļu noteikumu apiešanu, kas dažādās vietās bija ļoti atšķirīgi.

Kā jau bija gaidāms, internets radīja pavisam jaunas problēmas gan azartspēļu spēlētājiem, gan bukmeikeriem, gan iestādēm, kas centās viņus izsekot. Kazino spēļu izstrādātāji tomēr panāca, ka azartspēļu metodes ir kļuvušas vieglākas un mums pieejamākas.

3 - Ar to nodarbojas visi

Labi, varbūt to nedara visi, bet tas ir izplatītāk, nekā lielākajai daļai cilvēku varētu rasties aizdomas. Saskaņā ar jaunākajiem skaitļiem aptuveni 85 % no visiem pieaugušajiem amerikāņiem kaut reizi mūžā ir spēlējuši azartspēles. Varbūt tas nav tik pārsteidzoši, bet, ja ņemam vērā, ka 65 % no tiem ir ziņojuši, ka spēlējuši pēdējā gada laikā, un gandrīz trešdaļa - pēdējā mēneša laikā, kļūst skaidrs, cik populāras ir derības kopumā.

Šiem skaitļiem ir arī negatīvā puse. Eksperti uzskata, ka aptuveni 2 % līdz 3 % no visiem azartspēļu spēlētājiem atbilst azartspēļu problēmas kritērijiem. Lai šī sadaļa ir atgādinājums, ka, ja jūtaties nekontrolējami attiecībā uz derībām, iespējams, ir pienācis laiks paņemt pauzi.

 

4 - Black Sox skandālu nedrīkst ignorēt

Jebkurā rakstā par sporta derību vēsturi noteikti ir jāpiemin Black Sox skandāls, kas satricināja sporta (un azartspēļu) pasauli 1919. gadā. Vairāki Čikāgas "White Sox" spēlētāji -

precīzāk, astoņi - ņēma naudu no spēlmaņiem apmaiņā pret sērijas "izspēlēšanu" jeb tīšu zaudējumu.

Lai gan lielākā daļa ir pārdzīvojuši šo notikumu, kas notika pirms vairāk nekā 100 gadiem, tā sekas joprojām ir jūtamas visā sporta azartspēļu pasaulē. Šis skandāls ir kalpojis kā atgādinājums par sporta derību iespējamajām negatīvajām pusēm un veicinājis pastiprinātu kontroli un regulējumu saistībā ar profesionālo sportu.

Šādu skandālu (un vēl vairāku citu skandālu) iespējamība nedaudz pretrunā ar intuīciju liek domāt, ka lielāka likumība, un līdz ar to arī stingrāki noteikumi, ir veids, kā nodrošināt godīgu pieredzi spēlētājiem, līdzjutējiem un derību dalībniekiem.=

5 - ASV pieaug pilnīga likumība

Likumi, kas saistīti ar sporta derībām, var šķist diezgan sarežģīti, ja ņem vērā, ka, lai gan dažos štatos tās ir nelikumīgas, ir daudz tīmekļa vietņu, kas ļauj veikt derības legāli, pateicoties sporta totalizatora atrašanās vietai. Par laimi, šķiet, ka ārzonas sporta totalizatori (kas, būsim godīgi, ne vienmēr ir ideāli) varētu kļūt par pagātni.


Категория: Интересные статьи | Добавлено: 29 Июня 2022 | Просмотров: 17220 | Добавил: CobRa

Читайте так же другие последние интересные новости сайта:

Малоизвестные факты о христианстве


Bуду - cмecь xpиcтиaнcтвa и гaитянcкиx вepoвaний. B 1860 гoду Baтикaн пpизнaл вуду paзнoвиднocтью кaтoличecтвa.

Раздел: Человек и общество 12935

Тайна пирамиды Хеопса


На нашей планете имеется большое количество мест, недоступных человеческому глазу. Многие из них таят в себе огромное количество загадок. 

Раздел: Страны и города 13521

Интернет объявления как правильно размещать


Практически у каждого человека есть определенная вещь, которая уже не используется. Подобные вещи чаще всего лежат в далеком углу кладовой или просто выбрасываются на мусор. Благодаря современным технологиям и сети интернету, вы можете абсолютно бесплатно и максимально быстро продать подобные вещи. Теперь вы будете получать дополнительный доход с тех вещей, которые вам уже не нужны.

Раздел: Бизнес и финансы 11690

Что нужно знать о древней женской профессии


В 21-ом веке, как и прежде, многие девушки занимаются проституцией.

Раздел: Интересные факты 11955

Факты о Красной площади


Красная площадь - одно из самых знаменитых мест Москвы, куда ежедневно стекаются туристы со всего мира. Рассмотрим наиболее интересные факты об этом месте.

Раздел: Интересные факты 13637

Свойства профнастила


Профнастил используют для внутренней и наружной отделки стен, кровли крыш и создания абсолютно всевозможных огораживаний. Профнастил многофункционален и в следствие этого он содержит опрятный наружный вид и высшую несущую дееспособность. В базе любого профлиста – это серый лист, толщина которого варьируется.

Раздел: Строительство и недвижимость 12216

Ошеломляющие факты о нашей планете


1. Уже сто лет прошло с момента принятия в США закона о том, что через почтовое отделение связи нельзя отправлять дом. Странно, скажете Вы, однако, один американский предприниматель, проживавший в тот момент в штате Юта, именно так и сделал, поэтому власти решили принять подобный правовой акт. 

Раздел: Интересные факты 13735

Как быстро достичь желаемого результата и решить все проблемы


1. Внезапная смена обстановки может неожиданно помочь в данной ситуации. Не стоит недооценивать перемены, ведь они, как показывает практика, являются катализатором дальнейшего развития.

Раздел: Интересные факты 13273

Почему злокачественные опухоли называют раком?


Давайте же разберемся с этимологией слова «рак», как со словом обозначающим болезнь. Впервые «рак» был введен Гиппократом, около 410 года до нашей эры. И термин введенный великим лекарем имел название «карцинома», от греческого краб или рак. Назвал он опухоль исходя из того, что внешне опухоль была похожа на краба, который выпускал выростки в разные стороны и поражал систему.

Раздел: Человек и общество 13085

«Золотой» вид на жительство: стоимость от Турции до Латвии


Журнал Euromag поведал о последней тенденции в мире инвестиций. Стало очень популярным инвестировать в недвижимость и получать при этом «золотой вид на жительство». Давайте познакомимся с расценками.

Раздел: Бизнес и финансы 13457
Комментариев: 0
avatar